Rólam - Önéletrajz

Már kisgyerek koromban megérintett a zene. Nagyapám klarinéton játszott egy helyi zenekarban. 9 éves koromban kezdtem el játszani egy melodika hangszeren. Egy évvel később édesanyámtól kaptam egy 80 basszusos Weltmeister harmonikát. Ettől kezdve nem sok minden érdekelt a hangszeren kívül. A zenetanárom Kostic Stojan nagy harmonikás volt. Ő volt az aki hosszú éveken keresztül tanított és ismertette meg velem a hangszeres zenélés szakmai rejtelmeit. Több versenyen vettem részt az Ő felkészítésével. Ezeken a megmérettetéseken mindig elismerték játékomat és előkelő helyezéseket értem el.

Olyan közegben nőttem fel, ahol a harmonika szeretet a harmonikázás a mindennapok része volt.

1992-ben kerültem ki Németországba, ahol két évet éltem és zenéltem. Versenyeken és előadásokon már előtte is többször szerepeltem ebben az országban. Mindmáig fellépek Magyarországon és külföldön is. Magyarul, németül, szerb-horvátul beszélek és ezeken a nyelveken énekelek is.

A zenélés mellett mindig érdekelt a harmonika szerkezete működése is. A tanárom hangszere volt az első amit szétszereltem és javítottam. Ettől kezdve a helyi zeneiskola hangszereit rendszeresen én tartottam karban, hangoltam, javítottam. Magamtól sajátítottam el a szakmai ismereteket, amiket Olaszországban, Castelfidardoban fejlesztettem tovább több szakmai tanfolyamon.

Jelenleg szakértelemmel javítok hangolok, felújítok billentyűs, gombos harmonikákat, bariton konverteres, diatonikus hangszereket. Elsajátítottam a MIDIs harmonika szakmai ismereteit is. MIDIt beszerelek, javítok, beállítok.

Jelenleg Magyarországon élek. Elsősorban itt zenélek, javítok és bemutatok jó minőségű új és használt hangszereket. Bemutatom a saját magam által tervezett és összeszerelt PETROMAESTRO fantázianevű harmonikát. Élő zenét játszok harmonikán és szintetizátoron is. Nagyon sok számot énekelek, népi dalokat, magyar, sváb, német olasz, francia számokat.

Ja,és nem szeretem a kamu, mp3, playback zenét....